Ongediertebestrijding in Noord Holland
                   Ook gespecialiseerd in gifvrije oplossingen

Bestrijding van de boktor

 

Zoals al eerder beschreven hoort de Boktor tot de echte houtvernietigers. Op de eerste plaats vreten ze zich veel sneller in het hout dan een nimfe van een houtwormkever. Bovendien gaan ze diep het hout in of vreten ze zich er dwars doorheen. Als hun aanwezigheid niet ontdekt wordt maken ze van een houten balk een project van 6 jaar of meer, waarna deze zijn draagkracht verloren heeft en vervangen moet worden.

 

Na ontdekking van de boktor in huis is groot alarm niet overdreven.

Bekend is dat ze zich snel kunnen vermenigvuldigen.     

Dan moet de expert onderzoeken waar hij toegeslagen

heeft en een bestrijdingsplan opzetten. Omdat de

boktorlarve zich zo diep in het hout vreet moet er

geboord worden, injectiepluggen worden aangebracht

 en geïnjecteerd worden. Om dit werk vakkundig uit te

voeren is ongediertebestrijder Beukema optimaal

voorzien van de juiste materialen en middelen. De

chemische stoffen kunnen het noodzakelijk maken dat

 het betreffende huis of pand tijdelijk niet betreden mag

worden. Deze intensieve behandeling is noodzakelijk

om zowel de larven als de eitjes onschadelijk te maken.

Alleen een oppervlakte behandeling zou zinloos zijn. De eitjes blijven dan gewoon intact en de larven zitten zo diep ingevreten dat overleven geen enkel probleem is.

 

Hou de woning boktor vrij

Beukema ongediertebestrijding zal adviseren of vervanging van aangetaste delen noodzakelijk is. Denk daarbij aan steunbalken of een dakconstructie. Of het nu het van de boktor vrijgemaakte hout betreft of het vervangende hout, om te voorkomen dat ongedierte er nog een keer vat op krijgt is het van belang het te bewerken met een degelijke verf-, lak- of waslaag.

 

De kracht van Beukema ongediertebestrijding

Beukema ongediertebestrijding oriënteert zich al jaren zowel nationaal als internationaal. Samen met alle specifieke opleidingen is hierdoor een grote kennisbank ontstaan en kunnen de nieuwste bestrijdingsmethoden worden toegepast. Het is beslist geen prettige ervaring als met geconfronteerd wordt met ongedierte zoals de boktor. Wie in zo'n situatie terechtkomt kan dan toch maar de beste ongediertebestrijder oproepen, die ondanks al zijn expertise ook nog scherpe prijzen hanteert. Beukema dus!