Ongediertebestrijding in Noord Holland
                   Ook gespecialiseerd in gifvrije oplossingen

Verraderlijke beestjes die zelfs draagbalken kunnen ondermijnen

Houtaantasters is een verzamelnaam van beestjes die zonder enige schaamte in staat zijn elementaire houten delen te vernielen. Niet alleen een leuke houten sculptuur met emotionele waarde, ook een piano kan eraan gaan evenals een draagbalk op de zolderverdieping. Met deze beschrijving is dus meteen de toon gezet voor dit onderwerp.

 

Houtworm, houtkever, zwammen, huisboktor zijn dus vijanden

Elk van deze houtaantasters heeft zijn eigen sloopmethode. Het chagrijnige  van hun optreden is, dat ze al een lange tijd met hun sloopwerk bezig kunnen zijn voordat het opgemerkt wordt. Ze kunnen een balk aan de binnenzijde veranderen in een soort spons en weg is de draagkracht. Als zwammen zich langdurig hebben kunnen hechten kan de structuur van hout of metselwerk zomaar veranderd zijn.

 

Hoe kunnen deze vijanden aangepakt worden?

Als men de diverse reclame uitingen mag geloven zijn er heel wat middeltjes om deze vijanden zelf goed aan te pakken. Dat is echter wat anders dan echt bestrijden en definitief verwijderen. Zowel vanwege het effect van de bestrijding als de gezondheidsrisico's is het eigenlijk alleen een professionele ongediertebestrijder die het probleem echt kan oplossen. Beukema ongediertebestrijding is die professional die aan de top van dit gilde opereert en opereert in het gebied van Den Helder tot Haarlem tot voorbij Hilversum.

Zijn er vragen, twijfels of directe ongedierteproblemen? Dan is het belangrijk eerst even te bellen en dan verder te lezen:

   Lees meer over houtaantastend ongedierte

Het probleem met dit ongedierte is dat het vaak te laat ontdekt wordt. Daarom is het goed meer over deze eenzijdig uitgeroepen vijanden te weten. Hoe ze te herkennen zijn, hoe snel er ingegrepen moet worden en wat de gevolgen kunnen zijn als hun slopende werkzaamheden te ver gevorderd zijn. Een kwestie van de andere vakjes onder "Houtaantasters" openen.

Nog even een aardrijkskundige tip, Purmerend, Alkmaar en Aerdenhout liggen bijvoorbeeld ook in het werkgebied van Beukema ongediertebestrijding.