Ongediertebestrijding in Noord Holland
                   Ook gespecialiseerd in gifvrije oplossingen

Bestrijding van de houtworm?

Beukema is het adres voor een gedegen oplossing met de nieuwste en beste methodes. bel ons servicecentrum op: 085-3035290

 

Als men getroffen is en dat is geen overdreven woord, door activiteiten van de houtworm dan wordt er al snel gedacht aan middeltjes uit oma's ruime nalatenschap op dat gebied. Een voorbeeld is om het aangetaste hout te bestrijken met petroleum of lampenolie. En dan de reukvrije versie. Met een beetje geluk sterven wat larven of uitvliegende kevers. Het is niet meer dan het winnen van de slag en de oorlog verliezen. De eitjes worden zo wie zo niet gedood en de opererende larven lachen zich suf en gaan al knagend door met de vernietiging van het houten object. Bijna iedereen die met dit ongedierte te maken heeft is een leek als het om bestrijden gaat. Daarom wordt het sterk afgeraden om zelf met chemische of brandbare middelen aan de slag te gaan. Waarom risico's nemen als een professionele ongedierte bestrijder dit probleem vakkundig kan oplossen?

 

Aantasting door houtworm is te voorkomen

Een goede bescherming van hout is een goede verflaag, beits of waslaag. Dat moet dan wel gebeurd zijn voordat deze houtvreter de eitjes heeft gedeponeerd of in het andere uiterste, direct na een effectieve behandeling door een professionele ongediertebestrijder, Beukema bijvoorbeeld. De nimfe  van de houtwormkever kan zich een paar jaar lang door het hout vreten voordat het probleem ontdekt wordt. De houtworm is zo vriendelijk om redelijk aan de oppervlakte van het hout zijn werk te doen. De eitjes en de houtwormen zijn daardoor nog redelijk bereikbaar voor de ongediertebestrijder. Het hout of de betreffende houten delen zullen eerst stofvrij gemaakt moeten worden om daarna te worden ontvet. Via lage druk inspuitingen wordt er een mix van chemische stoffen ingebracht. Losstaande en niet al te grote houten objecten kunnen eventueel elders in een afgesloten ruimte via vergassing van het probleem verlost worden.

 

 Chemische middelen mogen alleen door professionals worden gebruikt

Hierbij kan het ook noodzakelijk zijn dat de woning of het pand 48 uur niet betreden mag worden. Alleen al de volgende tips kunnen voldoende zijn om het verwijderen aan professionals over te laten:

·         Zorg dat de huid niet met chemische middelen in aanraking komt.

·         Na het verslikken is longschade mogelijk.

·         De chemische stoffen zijn giftig voor organismen die in het water leven.

·         Geen open vuur (gasfornuis, aansteker, sigaret) in het pand.

·         Te lang blootstelling kan een droge of gebarsten huid veroorzaken.

·         De stof en de verpakking moet speciaal worden afgevoerd.

 

Beukema ongediertebestrijding oriënteert zich al jaren zowel nationaal als internationaal. Samen met alle specifieke opleidingen is hierdoor een grote kennisbank ontstaan en kunnen de nieuwste bestrijdingsmethoden worden toegepast.

 

Woonachtig in Noord en zuid Scharwoude of Amsterdam? Ook daar staat Beukema ongediertebestrijding snel klaar voor advies en een plan van aanpak. Deze plaatsen zijn slechts een voorbeeld, want Beukema komt in heel Noord-Holland en 't Gooi.