Ongediertebestrijding in Noord Holland
                   Ook gespecialiseerd in gifvrije oplossingen

Bestrijding van kakkerlakken

 

Waarom zijn kakkerlakken zo moeilijk te bestrijden? Dat is omdat:

·         Ze meesters zijn in het verstoppen o.a. in allerlei spleetjes.

·         Overdag niet in beeld komen, alleen maar 's nachts.

·         Ze inmiddels resistent zijn tegen de meest gebruikte gifstoffen.

 

Nu bestaan er wel diverse huismiddeltjes, maar die zijn allemaal gericht op het vangen en doden van de kakkerlak als insect. De eierpakketjes die de vrouwelijke kakkerlakken met zich meedragen maar soms ook achterlaten, kunnen weer voor nieuwe aanwas zorgen.

 

Huismiddeltjes zinvol?

Op de eerste plaats is het niet aan te raden om zelf de strijd met de kakkerlakken aan te binden. Hoe dan ook kunnen ze ziektes overbrengen en sommigen zijn allergisch voor de uitwerpselen. Maar als de behoefte om zelf alvast met het uitroeien te beginnen onbedwingbaar is, dan kan er een vochtige dweil op de vloer gelegd worden. De beestjes willen aan het einde van de nacht er wel onderkruipen, zodat ze 's morgens opgeveegd kunnen worden. Een bakje met wat water en olie is ook een mogelijkheid. Het trekt de insecten aan en de olie verstopt de luchtwegen waardoor ze verdrinken. En dan zijn er nog de doosjes met een lijmstof en een lokstof. Overigens zijn dode kakkerlakken giftig voor huisdieren. Steeds blijft de vraag of met deze hulpmiddeltjes alle kakkerlakken verdwenen zijn.

 

Chemische middelen

De meeste chemische bestrijdingsmiddelen zijn verboden voor particulier gebruik. Er zijn wel spuitbussen, gevuld met permethrin, maar dat is ook geen prettig goedje. Het is bijvoorbeeld giftig en dodelijk waterorganismen.  Niet ideaal als er een aquarium in huis is. Het restant mag alleen maar bij het klein chemisch afval worden ingeleverd. Dat zegt al genoeg. En ook hierbij kunnen eitjes die de aanval overleefd hebben, binnen twee maanden weer uitkomen.

 

De enige echte oplossing


Alleen een professioneel ongedierte bestrijdingsbedrijf kan de oorlog met de kakkerlakken winnen. Deze mag wel met krachtige middelen werken zoals gif en insecticiden. De ervaring samen met het juiste materiaal en de kennis hoe met gif om te gaan is dan aanwezig. Daarbij komt nog het advies dat gegeven zal worden hoe bewoners met de situatie om moeten gaan en de instructies omtrent het volledig schoonmaken van andere delen van de woning. Het advies blijft dus: Gelijk bellen, ook al wordt er maar één kakkerlak gevonden:


Ons servicecentrum staat 24 uur per dag 7 dagen in de week voor u beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bel 085-3035290