Ongediertebestrijding in Noord Holland
                   Ook gespecialiseerd in gifvrije oplossingen

. Hoe verwent men kakkerlakken?

 

Niemand zal op het idee komen om kakkerlakken te verwennen. Ongemerkt zijn er genoeg omstandigheden om deze diertjes binnen te krijgen en nog wel zonder officiële uitnodiging. Het zit 'm vooral in de voorwaarden die mensen zelf creëren. Voorbeelden om de gastvrijheid jegens kakkerlakken in te perken zijn:

·         Overal waar voedsel wordt verwerkt of maaltijden worden bereid dienen wanden, plafonds en vloeren met gladde, goed te reinigen materiaal te zijn afgewerkt.

·         Gaatjes en spleetjes op plekken waar leidingen binnenkomen moeten degelijk zijn dichtgemaakt.

·         Niet goed afgedekt afval, huisstof, vetvlekken. het  is alternatief voedsel voor ze.

·         Vochtig en zoet voedsel is echt een lekkernij voor de kakkerlak. Niet goed opgeborgen? Ze weten het te vinden!

·         Zelfs afdrukken van zoete of pekkerige kinderhandjes zien ze als maaltijd.

·         Als ventilatieopeningen niet voorzien zijn van een rooster is dat als een hoofdentree van een paleis. Dek ze zelf af met fijn gaas of een nylonkous.

·         Niet schoongemaakte keukenruimtes zijn een ideale voorwaarde om de kakkerlak binnen te halen.

·         Voor slaapkamers in woningen en hotels geldt dat achtergebleven kruimels en eetresten deze beestjes ook gemakkelijk zullen aantrekken. In een hotel of pension gaan ze daarna met veel plezier van kamer naar kamer.

 

In de kortste keren heb je een leger van kakkerlakken in huis

Vrouwelijke kakkerlakken dragen hun eitjes in zogenaamde pakketjes, goed voor zo'n 30 nakomelingen. Er gaan maar 3 tot 5 weken overheen om de gezinsuitbreiding tot stand te brengen.

Alle reden dus om de juiste voorzorgmaatregelen te nemen en te voorkomen dat zo'n legertje kakkerlakken kwartier komt maken.

 

Bij twijfel gewoon even ons landelijk servicenummer bellen:

Servicecentrum Beukema 085-3035290