Ongediertebestrijding in Noord Holland
                   Ook gespecialiseerd in gifvrije oplossingen

Sommige wespensoorten gaan liever ondergronds

Dat wil niet zeggen dat we ze minder tegenkomen. Alleen hun nest bouwen ze ondergronds en dat doen ze nog slim ook. Met name de Gewone wesp, ook wel limonadewesp genoemd, en de Duitse wesp zoeken hun huisvesting onder de grond. Ze bouwen dat nest voor slechts één zomer want in de herfst gaat het hele volkje ter ziele. Alleen de bevruchte vrouwtjes overwinteren. Zij hebben immers weer een taak in het voorjaar.

 

Ondergronds bouwende wespen zijn slimme architecten.

Hun nesten hebben maar één in- en uitgang. Dat betekent veel verkeer en dat kan de mens al snel opvallen. Daarom zoeken ze een plek onder struiken of laaghangende takken om minder op te vallen. Het eerste wat in ons opkomt bij de wetenschap dat ze de grond in duiken is: Bij de eerste stortbui verzuipen ze toch wel! Nou, mooi niet. De slimmeriken maken de ingang van hun nest aan de onderzijde, zodat er geen water in kan lopen. Dat ze daardoor een grotere afstand tot het bovengrondse moeten afleggen, nemen ze voor lief.

 

Wat is hun bovengronds gedrag?

Het enige nuttige dat je de Gewone en de Duitse wesp kan toedichten is dat je veel insecten vangen om in het ondergrondse nest op tafel te zetten. Voor de rest zijn het niet van die lieverdjes. Ze zijn in drie situaties agressief:

·         Als wij als mens om ons heen beginnen te slaan. Dat vinden ze uiterst irritant, want ze willen in principe met respect behandeld worden.

·         Als ze honger hebben wanneer er door bijvoorbeeld weersomstandigheden te weinig insecten zijn. Dan kunnen ze zomaar steken omdat ze de pest in hun lijf hebben.

·         Als u het in- en uitgaande verkeer bij een nest ontdekt hebt en u wilt de situatie eens van dichtbij bekijken. Ze komen dan eensgezind onder de wapenen en zo'n aanval wilt u niet meemaken. 

 

Het wespennest verwijderen is de eerste en beste optie

Die opdracht moet u vooral niet aan uzelf geven. Zelfs niet aan een buurman waaraan u de pest heeft. Zo'n wespenaanval gun je je beste vijand niet. Alleen een deskundige wespenbestrijder kan een ondergronds nest vakkundig verwijderen. U zult dan ook zien wat voor beschermende kleding en middelen die vakman gebruikt. Dat geeft al aan dat het voor elke leek "linke soep" zou zijn.

Conclusie: Wespennesten verwijderen is aan vakkundige wespenbestrijder.

Die is dichtbij te vinden. Beukema wespenbestrijding is behalve in 't Gooi ook snel ter plaatse in de Hooge Vuursche, Bilthoven, Baarn en Soest. Staat uw woning of bedrijf in Weesp of elders in Noord Holland, wij staan in dit hele gebied voor u klaar.

Bel snel voor gratis advies of afspraak ons servicenummer: 085-3035290