Ongediertebestrijding in Noord Holland
                   Ook gespecialiseerd in gifvrije oplossingen

De alternatieven van Tante Betje

Of de wesp er eerder was dan de mens of juist andersom vraagt om een diepgaander onderzoek. Wat we wel weten dat Tante Betje al problemen met wespen had en dat gaat ongeveer een eeuw terug.

Mensen in die tijd reageerden niet anders op agressieve wespen dan in deze tijd. Men had echter nog niet alle bestrijdingsmiddelen beschikbaar waar nu wel over beschikt kan worden. En laten we eerlijk zijn, onze voorouders hadden best slimme oplossingen of hulpmiddelen. Zo ook Tante Betje en haar tips zijn nooit helemaal verdwenen. We willen ze u niet onthouden.

ü  De citroen-kruidnagel remedie. Snijd een citroen doormidden en steek er kruidnagels in. Ruikt fris voor de mens en de geur van de kruidnagels wordt versterkt voor de wespen. En die hebben daar een pesthekel aan.

ü  De fik in de koffie. Leg op een schoteltje een schepje filterkoffie. Ongebruikte natuurlijk. Door het topje in brand te steken gat de koffie smeulen en daarbij sterk te ruiken. Nog nooit een wesp koffie zien drinken? Dat klopt ze vinden het smerig.

ü  De zoete verleider. Dat wespen, vooral in het tweede deel van de zomer, op zoetigheid afkomen is bekend. Vooral als ze niet meer zoveel voedsel kunnen vinden. Zet een paar schoteltjes of bakjes met ranja een eind af van de plek waar je zelf gaat zitten. Ze zijn je dankbaar en laten je dus ook met rust.

ü  De koper truc. Leg wat koper, bijvoorbeeld 5 cent stukken, in een laag bakje  en zet het op de tafel waar je wilt gaan eten of drinken of beiden. Volgens Tante Betje vallen de wespen je niet lastig.

ü  Gesnipperde ui. U zult zelf ook niet aan de geur ontkomen maar wespen vinden uiengeur absoluut heel vies. Dus zet een schoteltje met een gesnipperde ui op tafel en u kunt rustig eten.

ü  Het nepnest. Wespen maken nooit een nest dicht in de buurt van een ander nest. Vul een donkere pedaal- of vuilniszak met papierproppen ter grootte van een basketbal, knoop 'm dicht en hang het nepnest op aan een boomtak in de buurt. Wespen vertalen dat gelijk in "plek bezet" en kiezen een andere plaats voor hun nest en dus niet in uw tuin.

ü  Waterzakjes. Vul plastic zakjes (boterhamzakjes bijvoorbeeld) met water en knoop ze dicht. Knoop ze met een onderlinge afstand van max. 2 meter aan een touw of koord en hang ze rond uw terras. Van de schittering van de zon op die zakjes moeten wespen niets hebben.

 

En als dat alles toch niet helpt? Dan even bellen met Beukema om het wespennest te verwijderen. De vakman in Noord Holland en rondom 't Gooi.

Bel snel: 085-3035290