Ongediertebestrijding in Noord Holland
                   Ook gespecialiseerd in gifvrije oplossingen

Niet zwammen maar bestrijden

 

Schimmel verwijderen is geen pretje en zonder de juiste bescherming kan de bestrijding en verwijdering gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Helaas komt het wel eens voor dat de eigenaar van een woning denkt goed bezig te zijn door de zwammen en de schimmel af te dekken met een paar lagen verf. Echter, het helpt voor geen meter, de zwammen vechten zich vrij en gaan daarna door met hun vernietigende werk. Er is maar één goed advies en dat is: Schakel een erkende ongedierte verwijderaar in. Dit is een objectieve hartenkreet en wel in het belang van het slachtoffer.

 

Zwammen zijn moeilijk onder controle te krijgen

Zelfs experts in het verwijderen van ongedierte hebben hun handen vol aan een dergelijke klus. Halfbakken werk is geen optie want als er maar één spoor achterblijft komt de zwam doodleuk weer terug. De bewoners wordt daarom ook aangeraden om na het verwijderen van de zwammen de eigen kleding, schoeisel en spullen goed te controleren op sporen.

Als eerste zal de verwijderaar, zoals Patrick Beukema, op zoek gaan waar het vochtprobleem vandaan komt om daarna de omvang van de schimmel te meten. Dat gehele veld zal behandeld moeten worden, maar als het hout te diep is aangetast is verwijdering de enige optie. Ook het hout tot op ongeveer 1 meter van de besmette plek moet verwijderd worden. Dat alles kan ook nog uitmonden in wat breekwerk. Dat is geen fijne boodschap, maar alleen optimaal verwijderen biedt een oplossing. Gebeurt dat niet dan kan er gelijk al een afspraak voor over een half jaar gemaakt worden. Niet voor nacontrole maar om de klus opnieuw te doen.

 

Zwammen verwijderen en een professioneel advies gaan samen

Het bestrijden van de zwammen kan een ingrijpend proces zijn en vooral als grotere delen vervangen moeten worden en er breekwerk aan te pas komt. Beukema zal daarom altijd eerst alle consequenties met de opdrachtgever bespreken. Dat die complete informatie nodig is zal duidelijk worden bij de opsomming van werkzaamheden die nodig zijn om definitief van de zwammen af te komen:

·         Vocht, samen met hout zijn de belangrijkste levensvoorwaarden van de Huiszwam. De oorzaak van het vocht zal weggenomen moeten worden en de betreffende ruimte gedroogd.

·         Aangetast hout zal verwijderd moeten worden, inclusief een deel van het aangrenzende hout. Dat kan ook breekwerk tot gevolg hebben.

·         In de betreffende ruimte zullen alle oppervlakken degelijk moeten worden schoongemaakt, zodat geen sporen achterblijven.

·         Een anti schimmelbehandeling is de volgende stap.

·         Tot slot moet uiteraard het verwijderde hout vervangen worden.

·         Bij een deel van de operatie zullen verantwoorde chemische middelen worden gebruikt.

 

Ook bij het verwijderen van zwammen werkt Beukema ongediertebestrijding snel, effectief, grondig en ook nog eens tegen scherpe prijzen. Ook in Amsterdam.

Bel voor een gratis analyse 085-3035290